Bij de kinderdiensten van de bovenbouw zijn we bezig met een supertoffe serie over de namen van Jezus. Elke week staat er een ‘Ik ben’- uitspraak centraal. Jezus geeft met deze uitspraken kleur aan wie Hij is, maar ook aan wie jij mag zijn. Bijvoorbeeld: doordat Jezus het Licht is, kan jij Zijn liefde weerspiegelen. Om dit zichtbaar te maken werken we met twee collages. Op de ene collage zien we elke kinderdienst meer van wie Jezus is. De tweede collage maken de kinderen zelf en daarop wordt duidelijk wie de kinderen mogen zijn door Hem.Elke 2e en 4e
zondag van de maand
hebben we een
kinderdienst
vanaf 9.30 uur

Het zou kunnen dat je een kinderdienst gemist hebt. Daarom hebben we deze pagina gemaakt waar je alle informatie kunt terugvinden om je collage compleet te maken.

Op de afbeelding van de collage met woorden van Jezus kun je zien welk vak er die dienst aan de beurt is. Bijvoorbeeld: als de uitspraak van die week in het vak rechtsonder staat, dan vul je op je eigen collage ook het vak rechtsonder.

Als je hier vragen over hebt kun je een mailtje sturen naar [email protected]. Veel succes!

Download hier jouw collage

Klik hier om jouw collage te downloaden

Print de collage op A3 papier uit en vul elke week het juiste vakje.

Kinderdienst 9 oktober

Jezus zegt: Ik ben het Licht voor de wereld (Johannes 8: 12 – 14)

Jij bent bedoeld om Jezus’ liefde te weerspiegelen. Als je andere mensen tegenkomt kun je hen iets van Jezus laten zien.

Vandaag zijn we gestart met de collage. We hebben stukjes gekleurd zodat ‘Ik ben’ zichtbaar wordt. Zo is het ook in deze serie. Elke keer wordt er meer zichtbaar van wie Jezus is en van wie wij mogen zijn door Hem.

Aan het eind van deze serie plakken we een spiegeltje op de collage, wat symbool staat voor het weerspiegelen van Jezus’ liefde.

Kinderdienst 23 oktober

Jezus zegt: Ik ben het Brood des levens – Johannes 6: 34-35

Jezus maakt dat jij genoeg hebt en dat je goed genoeg bent, want Hij geeft elke dag wat je nodig hebt.

Op de collage hebben we met wattenstaafjes en verf het woord genoeg gestipt.

Kinderdienst 13 november

Jezus zegt: Ik ben de ware Wijnstok – Johannes 15: 1-8

Jezus vindt het belangrijk dat jij met Hem verbonden blijft, zo kun je veel goede dingen doen.

Dankzij Jezus ben je waardevol in Gods ogen. God heeft iets van zichzelf in jou gestopt, door Jezus kan dit zichtbaar worden. God gebruikt jou om Zijn liefde door te geven.

Soms vergeten we dat we waardevol zijn, omdat er iets in de weg zit. Misschien denk je ‘ik ben lelijk’ of ‘ik kan dit niet’. Als deze donkere gedachten verdwijnen dan kunnen we weer zien hoe God ons bedoeld heeft.

Op de collage krassen we op ‘toverpapier’ het zwarte weg, zodat Gods waarheid over jou zichtbaar wordt. Zorg dat het woord waardevol tevoorschijn komt.

Kinderdienst 27 november

Jezus zegt: Ik ben de Deur – Johannes 10: 7-10

Bij Jezus ben je welkom zoals je bent. Jezus heet je welkom! Jij bent vrij om naar binnen te gaan.

Bij Jezus ben je veilig. Hij zorgt voor jou. Je hoeft niet eerst schoon te zijn om bij Hem naar binnen te gaan, Hij ruimt de viezigheid voor je op.

Een deur houdt gevaar buiten. Doordat Jezus jouw Deur is mag je Hem vragen om dingen voor jou tegen te houden, je te beschermen.

Op de collage plakken we een deur en we schrijven het woord welkom.

Kinderdienst 11 december

Jezus zegt: Ik ben de goede Herder – Johannes 10: 11-16

Jezus is heel zuinig op jou! Waar ben jij zuinig op? Iets wat van jou is, waar jij eigenaar van bent, wil je graag beschermen.

God beschermt jou! Jezus zou zelfs als de brandweer het verbied om een brandend huis binnen te gaan, naar binnen gaan om jou te redden!

Je mag de tijd nemen om Hem beter te leren kennen en Zijn stem te verstaan.

Op de collage komt het woord beschermd, je kunt bijvoorbeeld handen tekenen die laten zien dat je veilig bent bij Jezus.

Kinderdienst 8 januari

Jezus zegt: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven– Johannes 14: 6-7

Jezus is de weg naar de Vader.

Jezus is de waarheid, door met Hem te leven ontdek je wie je zelf mag zijn.

Jezus is het leven. Hij geeft eeuwig leven.

Op de collage schrijven we het woord onderweg. Je zou een richtingaanwijzer kunnen tekenen of een weg.

Kinderdienst 22 januari

Jezus zegt: Ik ben de Opstanding en het Leven– Johannes 11:25-26

Leven na de dood, dat is wat Jezus ons belooft! Dit maakt ons vrij, zelfs de dood is niet meer de baas over ons. Natuurlijk is het verdrietig als er iemand sterft, omdat je diegene erg mist. Maar als je in Jezus gelooft, dan mag je met Hem verder leven in de hemel.

Op de collage schrijven we in grote letters het woord vrij. In alle vier de letters kun je iets tekenen wat hiermee te maken heeft, bijvoorbeeld een kruis of hartje.